Vrije tijd invullen

Zoals je misschien hebt gemerkt, plaats ik niet elke week een nieuwe blogpagina op mijn website. Dat is natuurlijk ook niet de hoofdzaak van mijn website. Als eerste is het de bedoeling dat er andere ondernemers naar mijn website worden getrokken die tijdelijk wat administratieve ondersteuning nodig hebben. Meestal zijn dit klusjes waar men zelf niet aan toekomt, omdat er andere dingen belangrijker zijn of gewoon wegens tijdgebrek.

Aangezien veel ondernemers het momenteel financieel niet makkelijk hebben, is het voor mij ook moeilijk om opdrachten binnen te halen. Vandaar dat ik af en toe een blogpagina schrijf als tijdverdrijf en ik vind het leuk om gedachten over bepaalde onderwerpen te delen.

Vakantie 2020

Veel mensen zijn teleurgesteld dat hun vakantie voor dit jaar geannuleerd moest worden, vooral vakanties naar het buitenland. Wij plannen de laatste jaren pas laat onze vakantiebestemming, dus hoeven wij gelukkig niets te annuleren. Het lijkt me ook erg teleurstellend als je voor een mooie verre reis hebt gespaard en dat die reis nu niet door kan gaan vanwege de Coronacrisis. Ik zou in zo’n geval ook niet zo blij zijn met een voucher, want je weet immers helemaal niet hoe dit allemaal gaat aflopen?

Voor vakantie in eigen land lijken de vooruitzichten beter uit te pakken. In ieder geval voor de mensen die een accommodatie hebben met eigen sanitair. Ik vind de campingeigenaren daarin wel creatief met het plaatsen van sanitair hokjes bij elke staanplaats. Daar zal dan wel de nodige bijdrage van de campinggast tegenover staan, maar dat is bijzaak als je vakantie wilt vieren denk ik.

Zo zie je dat tijdens deze Coronacrisis de ondernemers gedwongen worden om creatief na te denken over wat nu wel mogelijk is binnen de maatregelen van het kabinet. Ondanks dat je als ondernemer een mooie oplossing hebt bedacht voor je bedrijf, zal het volgens mij voorlopig niet meer hetzelfde worden als voor de Coronacrisis. Ik denk dat er helaas veel bedrijven failliet zullen gaan of ze zullen overbodig personeel moeten ontslaan en met veel minder omzet moeten rondkomen.

Vrijheid….

Rond 5 mei worden op tv meestal veel verhalen uitgezonden over mensen die tijdens de tweede wereldoorlog in een kamp hebben gezeten en het hebben overleefd. Ik heb diep respect voor deze mensen. Velen van hen hebben familieleden zien sterven of ze jaren niet gezien tijdens de oorlog, omdat ze afzonderlijk naar vreselijke kampen zijn vervoerd. Deze mensen hebben trauma’s overgehouden aan de oorlog, maar kunnen toch erg genieten van dingen die wij alledaags of gewoon vinden.

Als ik zulke verhalen heb gezien op tv dan schaam ik me dat wij in deze crisis veel lopen te klagen. Wij zijn best wel verwend in Nederland vind ik en we klagen steen en been als de één wat meer krijgt dan de ander. Dat zie je nu ook bij ondernemers in verschillende sectoren na de laatste versoepelingen tijdens deze crisis met de uitroep “Waarom mogen zij wel open en wij niet?”

Ik begrijp heel goed dat, als je voor de Coronacrisis een goed florerend bedrijf had, je zo snel mogelijk weer klanten wilt ontvangen. Zeker als je er maandelijks van moet rondkomen met je gezin. Aan de andere kant denk ik dat deze bedrijven sowieso een grote stap terug moeten doen. Als het kabinet toe staat in één keer alle bedrijven open te doen dan krijgen we misschien meer besmettingen. Dan blijven de klanten ook weg, waardoor de omzet van bedrijven flink daalt. Ik zou niet graag in de schoenen staan van Rutten, want het is een lastige situatie en je kan het nooit voor iedereen goed doen. Eerst maar een kijken of de komende weken de besmettingen gelijk blijven.

Lekker bezig blijven

Ondertussen probeer ik me thuis te vermaken in al die ongevraagde vrije tijd. De tuin ziet er al mooi uit met al die nieuwe planten die ik er onlangs in heb gezet. Ik heb zelfs zaadjes van veldbloemen geplant in een paar grote potten en die beginnen al aardig op te komen. Het is altijd weer een verassing wat voor bloemen het worden, want het lijkt in het begin erg op onkruid wat er opkomt.

Daarnaast ben ik wat aan het kozijnen schilderen in huis. Dat werd ook tijd, want er stond één van de deurkozijnen al meer dan een jaar in de grondverf, dus die ziet er nu weer mooi uit. Ook bak ik nu wat vaker een cake, wat mijn man natuurlijk erg op prijs stelt.

Al met al vermaak ik me best wel in die overbodige vrije tijd, maar het brengt geen geld in het laatje. Ik ben dan ook wekelijks nog e-mails aan het versturen naar bedrijven en instellingen om te proberen een opdracht binnen te krijgen. Ook kijk ik regelmatig op de sites met vacatures of daar nog een geschikte baan tussen zit om op te solliciteren. Voorlopig houd ik de moed erin.

Geef een reactie